Dynamisch Jongerenwerk
 

 WAT DYNAMISCH JONGERENWERK DOET MET JONGEREN!

Het Almeers jongerenwerk in het kort

 

Woon jij in Almere en ben je op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding of kun je wel wat hulp gebruiken? Dan is het Dynamisch Jongerenwerk van De Schoor, Welzijn in Almere er voor jou. In onze jongerencentra maar ook op straat bij jou in  de wijk vind je onze collega's. 

 

Je kunt bij ons terecht om je talenten te ontdekken, mee te denken, te chillen, te sporten maar vooral om jezelf te zijn! 

 

Kom langs of volg ons via de sociale media.

 

Dynamisch jongerenwerk beter in beeld

De jongerenwerkers van De Schoor spelen een belangrijke rol in de stad. Ze gaan met jongeren in gesprek, organiseren activiteiten en bieden hulp als dit nodig is. Daarnaast werken ze nauw samen met verschillende organisaties om jongeren volop kansen te bieden en om Almere een fijne stad te laten zijn. Om te laten zien wat jongerenwerkers allemaal doen en hoe zij inspelen op trends heeft De Schoor, Welzijn in Almere een serie korte en aansprekende filmpjes gemaakt. 

 

Deze week - Online Jongerenwerk

Jongeren leven in een snel veranderende wereld, een wereld die vandaag de dag voor een groot deel online plaats vindt. Jongerenwerkers kennen deze wereld goed en maken jongeren bewust van de valkuilen en gevaren van deze wereld. Daarnaast is deze digitale wereld een goede vindplek voor onze jongerenwerkers voor jongeren die ondersteuning kunnen gebruiken.

 

Onze collega Latrell is één van onze specialisten op het gebied van online jongerenwerk en vertelt je er meer over!

Laatste nieuws

Bondgenoten Avond
Gisteravond 6 december waren Jongerenwerkers Annemarie, Latrell en Rick aanwezig tijdens de Bondgenoten Avond. Wijk en jeugdagenten organiseren jaarlijks zo een avond om de samenwerking met hun partners in de wijk te versterken. De tafelindeling was zo gemaakt dat jij samen met netwerkpartners uit jouw wijk zat. Er waren verschillende gasten zoals een Spoken Word Arties en De burgemeester van Almere. Er werd samen gegeten en wij hebben gesprekken gevoerd hoe wij eht komend jaar nog beter kunnen samenwerken. Aan het eind van de avond kreeg iedere gast een speldje van de Politie als dank voor de fijne samenwerking. Foto's klik hier

 

Werkplaats jongerenwerk jonge aanwas

Donderdag 30 november zijn jongerenwerkers Annemarie en Latrell op de HVA geweest. Het jongerenwerk doet mee aan het onderzoek jonge aanwas. Tijdens deze visiebijeenkomst hebben we de eerste fase van dit onderzoek besproken en zijn vervolgens gestart met de tweede fase. In deze bijeenkomst hebben de jongerenwekers groepjes gevormd met de studenten waar zij interviews mee hebben gehouden in de eerste fase. Samen met deze studenten is er een vragenlijst doorgenomen voor fase twee van dit ondezoek.
Foto's klik hier

 

'Kom samen avond' in Stedenpunt

In Activiteitencentrum Stedenpunt hadden we een 'Kom Samen Avond' voor ouders en hun kinderen tot 18 jaar. Dit was bedoeld voor het bevorderen van inclusie in de wijk. Ook om wensen, behoeften, mogelijkheden en het toekomstperspectief van hun te bespreken.

 

Namens team Stedenpunt bedanken wij twee jongeren die iets gekookt hadden voor ouders en kinderen. Deze bijeenkomst was een initiatief van kinderwerker Shurviene Eustacia en kinderopbouwwerker Elske Bakker, verder i.s.m. het kinder-en jongerenwerk van Stedenpunt. In de toekomst volgen er nog meerdere bijeenkomsten. Foto's klik hier

 

Eerste bijeenkomst Queer Parents succesvol
23 november vond de eerste bijeenkomst plaats voor ouders/verzorgers met kinderen uit de LHBTI+ community.
Onder begeleiding van opbouw/wijk en jongerenwerkers van De Schoor heeft er een avond kon gesproken worden over kinderen uit deze community. Het kan soms best pittig zijn om de worsteling van je kind te aanschouwen. Maar ook voor het kind kan deze worsteling lastig zijn. Anders dan de norm zijn kan pijn doen. Soms is het prettig om hier met elkaar over in gesprek te gaan. Ervaringen delen en elkaar hierin steunen is belangrijk.
Hoe steun je je eigen kind? Wat doe je met eigen gevoelens? Hoe ga je om met weerstand? Over onder andere deze vraagstukken werd gesproken. 
Een aantal ouders zijn bereid om de bijeenkomsten te organiseren onder het genot van een hapje en een drankje. Besproken is in eerste instantie 1 keer in het kwartaal een bijeenkomst te organiseren. De medewerkers van De Schoor zullen hier ondersteunend in zijn.
Mocht de volgende bijeenkomst bekend zijn, zullen wij dit uiteraard delen. Wij kijken voor nu terug op een mooie bijeenkomst.
Mocht er interesse zijn om deel te nemen aan zo’n avond kan er contact opgenomen worden met de onderstaande contactpersonen.
Linda de Vries, Projectleider Diversity
ldevries@deschoor.nl tel. 06-34213097


Leandra Vleeschhouwer, Regulier opbouwwerker
lvleeschhouwer@deschoor.nl tel. 06-42741948


May Lin Brown, Wijkwerker Opbouwwerker
 mbrown@deschoor.nl tel. 06-28533629

DYNAMISCH JONGERENWERK BETER IN BEELD 2023

ONS JONGERENWERK IN FILMPJES 2021

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere