Dynamisch Jongerenwerk

Budo

Sportief project voor jongeren met uiteenlopende problematiek

 

Voor jongeren met een gedragsstoornis, die gepest worden, die boos zijn, seksueel geïntimideerd worden of gewoon niet weerbaar genoeg zijn om zich staande te houden in deze maatschappij.

 

Wij proberen deze - meestal kwetsbare - jongeren door middel van laagdrempelige kickbokslessen en weerbaarheidstrainingen weer in hun kracht te zetten. We werken aan hun fysieke en mentale weerbaarheid door hen discipline, doorzettingsvermogen en uithoudingsvermogen bij te brengen.

 

Deze jongeren worden toegeleid door onze netwerkpartners zoals bijvoorbeeld: Jeugd gezondheidszorg, jeugd maatschappelijk werk , het wijkteam, politie, gemeente en nog veel meer instellingen die met jongeren te maken hebben. Door deze samenwerking bereiken wij een hele brede doelgroep waarbij we in de loop der jaren vele successen mee hebben geboekt. Buiten de kickboks en weerbaarheid trainingen hebben we ook de mogelijkheid voor de jongeren om mee te doen met crossfit trainingen(fitness) en of muzieklessen (Brassen).


Het Budoproject duurt 6 maanden en er is na 3 maanden een tussen evaluatie met de deelnemer en zijn of haar begeleider, hierin gaan we bespreken of de vooraf gestelde doelen tijdens het intake gesprek gehaald zijn en/of waar we nog aan moeten werken. We werken met het stoplichtmodel waar we de mate van middelen gebruik kunnen afmeten. Na deze 6 maanden volgt er wederom een evaluatie en daar gaan we kijken of we de deelnemer toe kunnen leiden naar een reguliere (sport) vereniging of dat hij of zij wil instromen bij het reguliere kickboksen die door De Schoor aangeboden wordt in dezelfde ruimte  waar een kleine eigen bijdrage voor betaald dient te worden.

MEER INFORMATIE?

Tommy van den Berg

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere