Dynamisch Jongerenwerk

Activiteitencentrum Stedenpunt en het Clarence Seedorf Playground

STEDENPUNT

Wij heten je van harte welkom!

 

Tijdens schoolweken is er een sportinstuif op maandag t/m vrijdag van 15.30 tot 17.30 uur. Dit is op het Clarence Seedorfplein (Playground) in Stedenwijk. Dit is georganiseerd door  Talent In Opleiding  (TIO) i.s.m. andere partners van Brede School Stedenwijk. Jongerenwerker Krish is op vrijdag samen met sportbegeleider Jordi aanwezig. Jordi gaat ook nog door tot 19.00 uur. 

 

Op deze dagen kan het jeugd lekker sporten en bewegen. Ook samen met andere leeftijden. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Als het weer niet meezit kunnen jongeren ook terecht in Activiteitencentrum Stedenpunt om bijvoorbeeld FIFA te spelen op de PlayStation, bordspellen te spelen, te socializen, mee te doen aan leerzame workshops en voorlichting en nog meer. Dit kan dan o.b.v. Krish op een donderdag of vrijdag. Hierbij wordt er wel vooraf op gedrag gelet op de Playground en dan kan het jeugd als beloning meedoen aan de andere leuke activiteiten. Sindskort is er ook 2x per maand kookactiviteiten genaamd EZ Cook'n. Voor meer info, zie 'Wat is er te doen in Stedenpunt?' Jongeren kunnencontact opnemen om bij te praten, vragen stellen en emoties delen. Als jongeren willen kunnen we het samen hebben over o.a hun toekomstperspectief en vrijetijdsbesteding. Ook over maatschappelijke kwesties en wat het met hen doet.
 

Heb jij leuke ideeen? Lijkt het je leuk om mee te doen aan activiteiten en iets ervan te leren voor je ontwikkeling? Heb je zin in leuke en interessante gesprekken met de jongerenwerker en sportbegeleiders en je leeftijdsgenoten? Kom dan gauw een keer langs! Dit kan op donderdag en vrijdag tussen 15.00 en 18.00 uur in Stedenpunt en/ of de Playground. En hierbuitenom anders op afspraak.

 

Volg mij op facebook en Instagram: deschoor_krish

 

Ik werk nauw samen met het kinderwerk in Stedenpunt. Zij hebben daar de dagarrangementen. Voor meer info zie: https://www.deschoor.nl/html/index.php?pid=195


Activiteitencentrum Stedenpunt
Kampenweg 3
1324 SB Almere

 

 

Maart 2023

01-03-2023 Youth Cup Stedenwijk. Stedelijk voetbaltoernooi voor 10-16 jaar in twee categorieën. Vanuit jongeren van Maatschappelijke Diensttijd (MDT) Stedenwijk (o.b.v. jongerenwerker Krish) en Dynamisch Jongerenwerk De Schoor. I.s.m. Talent In Opleiding, Pak Je Kans In Almere, Gemeente Almere en Hogeschool Windesheim. Youth Cup komt elk jaar meerdere keer terug op verschillende locaties en in verschillende vakantie periodes.

08-03-2023 installatie nieuwe burgemeester Hein van der Loo. Twee MDT jongeren hadden kort aan hem en genodigden verteld dat zij vrijwillig activiteiten voor verschillende doelgroepen hadden georganiseerd. Dit was voor een positieve bijdrage aan ontwikkelingen in de samenleving. Met een groepje zijn ze projectmatig bezig geweest met Youth Cup en een bingo voor ouderen en volwassenen.

15-03-2023 Nationale Opschoondag in Stedenwijk Almere. Specifiek op en rondom het Clarence Seedorfplein (Playground). Een samenwerking tussen het wijkteam (Bertyne Loet-Loetoer), kinder- en jongerenwerk (Elske, Shurviene en Krish), Gemeente Almere en Talent In Opleiding. Deelnemers haddens daarna meegekregen als beloning mee te kunnen doen aan een leuke activiteit. Dit is ook om consumeringsgedrag te voorkomen en goed gedrag aan te moedigen als jeugd een bijdrage aan de samenleving levert en dan een prachtige beloning krijgen. 

 

Hiermee ook een oproep aan burgers om hun afval te deponeren in afvalbakken om de omgeving schoon te houden. Er is een tekort aan mankracht om te blijven schoonmaken. 

Bingo voor ouderen en volwassenen, door jongeren

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) Stedenwijk

Overige activiteiten 2022 en ouder

Cyber24 voorlichting over 'geldezel' en afsluiting met FIFA 22

Voorjaarsvakantie 2022: lasergame door Talent In Opleiding

Voorjaarsvakantie 2022: zaalvoetbal + samen eten, koken, mocktails maken, filmavonden en FIFA 22

Workshop cameratechnieken en interviews met elkaar over gerechten

FoodExpress zomer 2021, met één van de groepen jongeren die ons uitgenodigd hadden om bij hun te BBQen

Werken aan je sollicitatieproces

 

SUMMER GAMES 2021

Summer Games sport- en spelactiviteiten @ Almere City FC Cruyff Court, Amere Stedenwijk

 

Dankzij het Krajicek Foundation heeft het jongerenwerk in Stedenwijk, i.s.m. diverse partners als Bumpie en Talent In Opleiding, jongeren in de zomervakantie laten deelnemen aan toffe en sportieve bewegingsactiviteiten. Voor velen was het een unieke belevenis. Zo hebben ze meegedaan aan Golf en Dart Voetbal, Acrhery Tag (veilig pijl- en boogschieten tegen elkaar in teams) en Bumper Voetbal. Dit was vooral, omdat er voorgaand niet veel mogelijk was vanwege COVID-19 en ook om een andere variatie van sport en spel te introduceren.

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere