Dynamisch Jongerenwerk
 

YOUNEXXT (JONGERENRAAD ALMERE)

Zet ideeën om in plannen

 

YouNexxt (voorheen De Jongerenraad Almere) is er voor alle jongeren in Almere. YouNexxt is in het leven geroepen door jongeren en wordt begeleid door jongerenwerker Bastian Pattipeiluhu. YouNexxt bepaald zelf de eigen speerpunten. Jongeren vanaf 15 jaar kunnen lid worden. Wij hebben een kerngroep en een supportgroep. De kerngroep is de denktank en komt minimaal drie keer in de maand bij elkaar. De supportgroep helpt praktisch mee met bijvoorbeeld flyeren of de opbouw bij een evenement. Als lid van YouNexxt krijg je ook regelmatig trainingen en workshops om je eigen persoonlijke competenties te verbeteren, er is ook aandacht voor teambuilding. 

Wat doen wij?
Wij richten ons erop actuele onderwerpen die met jongeren te maken hebben en willen dat bespreekbaar maken! Dit doen wij door bijvoorbeeld debatten en activiteiten te organiseren, dit doen we eventueel in samenwerking met andere organisaties. Wij geven ook workshops over jeugdparticipatie, onze eerste workshop is op de dag van het Jongerenwerk op de Hogeschool van Amsterdam en binnenkort op de ROC in Almere Buiten.

Speerpunten voor de komende jaren
1. Onderwijs (stages aanbieden en promoten, begeleiden vroegtijdige schoolverlaters in samenwerking met middelbare scholen)

2. Arbeidsmarkt (focus op workshops solliciteren, motivatiebrieven, CV’s maken, arbeidsmarkt voor jongeren bespreekbaar maken)

3. Mentale gezondheid (voorlichtingen op middelbare & mbo-scholen, event mentale gezondheid sprekers met persoonlijke verhalen en psycholoog, periodiek gastlessen op mboscholen)

4. Maatschappelijk verbinden (stadsfeest met nadruk op culturele diversiteit (hapjes, spel, optredens, story-telling, gebruik maken van gelegenheden als kerst- en suikerfeest om events te organiseren).

Waar vergaderen wij?
Minimaal drie maal per maand op de woesdagavond vanaf 18.00 uur - 21.00 uin activiteitencentrum Multi-Club in Almere, kruidenwijk-west.

Lid worden?
Heb jij toffe ideeën? Of wil jij meer dan je idee doorspelen? Dan zijn wij opzoek naar jouw! Niks saaie vergaderingen of slaapverwekkende gesprekken, nee als jongerenraad lid heb jij de vrije hand, om te doen wat jij wil. Kan jij bijdragen aan de vernieuwing van de Jongerenraad? 

Neem dan contact op via: younexxt.online@gmail.com
www.younexxt.nl

 

Voorzitter: Aya

Vice-Voorzitter / secretaris: Kayleigh

Support/trainer: MartijnWant Almere is ook van jou en jouw visie daarin is uiterst belangrijk!

 
 

Bastian Pattipeiluhu

 

Gezocht! Nieuwe YouNexxt leden!

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere